Hava Durumu ‘na Göre İş Güvenliği Havalar soğumaya başladı. Sonbahar ve kış aylarına giriyoruz. İstanbul Hava durumu ‘na göre iş güvenliği önlemleri alınmalıdır.
Hava Durumu İş Sağlığı ve Güvenliğini olumsuz yönde etkileyebilir, çalışanların sağlık durumları bozulabilir ve bunun sonucunda iş kazaları ve meslek hastalıklarına yakalanma riski artabilir. Hangi önlemler alınabilir, neler yapılmalıdır. İstanbul Hava durumu ‘na göre iş güvenliği nasıl etkileniyor? Bu konuda standartlar ne istiyor yasalar ne emrediyor…
İş Güvenliği kanununa bağlı yönetmeliklere göre, işyerlerinde termal konfor şartlarının çalışanları rahatsız etmeyecek, çalışanların fiziksel ve psikolojik durumlarını olumsuz etkilemeyecek şekilde olması esastır. Çalışılan ortamın sıcaklığının çalışma şekline ve çalışanların harcadıkları güce uygun olması sağlanır. Dinlenme, bekleme, soyunma yerleri, duş ve tuvaletler, yemekhaneler, kantinler ve ilk yardım odaları kullanım amaçlarına göre yeterli sıcaklıkta bulundurulur. Isıtma ve soğutma amacıyla kullanılan araçlar, çalışanı rahatsız etmeyecek ve kaza riski oluşturmayacak şekilde yerleştirilir, bakım ve kontrolleri yapılır. İşyerlerinde termal konfor şartlarının ölçülmesi ve değerlendirilmesinde TS EN 27243 standardına uygun olarak yapılır. Böylece İstanbul hava durumu ‘na göre iş güvenliği sağlanmış olacaktır.
Yapılan işin niteliğine göre, sürekli olarak çok sıcak veya çok soğuk bir ortamda çalışılması ve bu durumun değiştirilmemesi zorunlu olunan hallerde, çalışanları fazla sıcak veya soğuktan koruyucu tedbirler alınır.
İşyeri, çalışanların fiziksel faaliyetleri, yapılan işlerin niteliği ve termal konfor şartları dikkate alınarak uygun bölümlere ayrılır.
Entepe OSGB iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri:
Bir cevap yazın